taha's mama blog

taha's mama blog
anne-cocuk,aile,bebek,amigurumi,örgü,süslü sofralar,hediye fikirleri,hasret,yasam..her telden blog...taha's mama blog...

4 Eylül 2012 Salı

yazin son sonbaharin ilk gunleri

dun gece uyumadan montessori hakkinda okuduklarimdan etkilenerek bugun tahayla dolasmaya ciktigimizda bebek arabasini yanimiza almadik.zira montessori egitiminde cocuklariniz size degik siz onlarin ayakkarina eslik edin diyordu.
neler mi yaptik?

hava hafif soguktu.once biraz evimizun hemen yani basinda olan fakat mahalkedeki cocuk sayisinin azligindan her zaman yalniz basimiza oynamak zorunda kaldigimiz parkimiza gittik.
taslarla bir muddet oynadiktan sonra gordugumuz sumuklu bocektende rahatsiz oldugumuzdan yuruyuse devam ettik.kucuk deremize tas firlattik ve suyla tasin her bulusmasinda sevinc cigliklari attik.


derenin ilerisindeki kresi(anaokulunu) bahce kapisindan seyrettik.kumla oynayan cocuklari gorup iceri girmek icin mizmizlandik.burasi seneye oglusumun kresi olucakti allah kismet ederse.tahaya bunu soledikten sonra her on dakikaya bir bura menim okulum deyip durdu.ve hatta ogle uykusundan kalkincada okuluna gitmek istedi.okul kapisinin yakinlarinda masa tenisi gormustu.cantasina minnacik raketleriyle topu alip dustu yollara.neyseki kandirmak zor olmadi.halana gidelim deyiverip on dakika sonra eve donduk.kii halamiz bize gelmisti.gitmek icinde yorulmadik.
komsu bahcedeki cicekleri sevdik.
yazin son,ilkbaharin ilk gunlerinden olan bu gunu ana ogul doyasiya yasadik.ve ben cocuk arabasina hapsetmeden oglumun ozgur gezmesini biraz bikkin, biraz hayran izledim.zira cocuk arabasina atip yuruyuse ciksam , yaktigim kalorilere sevinecekken simdide oglumun ozgur ruhuna eslik ettigime sevindim.