taha's mama blog

taha's mama blog
anne-cocuk,aile,bebek,amigurumi,örgü,süslü sofralar,hediye fikirleri,hasret,yasam..her telden blog...taha's mama blog...

25 Ocak 2014 Cumartesi

hediye fikirleri-taze anne bakim seti

Bu fikri ilk portakal agacinin instagram hesabinda gördüm.daha sonraysa pintersette onlarcasini gördüm yeni anne bakim setlerinin.cokta begendim.bebek hediyesi hazirlarken anneleri düsünmekte gerekli diye düsünüyorum.

Taze anne bakim seti




Icerisinde anne icin bir kac bakim ürünü(losyon,dus jeli, el kremi, dudak bakim kremi,orflameden güzel kokulu bi sabun,el havlusu,parfüm,roll-on).gördüklerimde sekerleme,bisküvi,fincan tarzi seylerde vardi fakat ben bunlarla hastane odasi ziyaretim icin hediye hazirlarken kullamdigim icin burayada eklemedim.

Ve hediye hazirlaken kiskancliklara sebebiyet vermemek icin bebegin kardesleri unutulmamali.

Bebegin ablasina minnak seyler aldim.hayvan seklinde lastikler , ki cocuklat bunlari bileklik niyetine bileklerinde tasiyolar.hello kitty cantaya yada anahtarliga takilir zannimca ucunda iplik var cünkü.birde fotograftaki kalpli kutuda boncuklar ve iplik var.bileklik yapmak icin.
Minik bebegin minik birde abisi var.onun icinde bir tisört ve bir kücük araba paketledim. 
Ablanin hediye paketini yine seker seklinde yaptim.paketin üzerine bir kiz resmi denk geldi.resmin üzerinede es seker abla yazdim.abinin paketinede en tatli abi yazisini ekledim.
Bebegin hediyesi paketlenmeyi bekliyo.onada bir tisort-sort takimiyla bir citcitli atlet var.e zaten onun ablasindan abisinden kalan bir sürü esyasi vardir ki.diimi ama;)

21 Ocak 2014 Salı

Dört

tahamin dogum gününe bir hafta kala basladim hazirliklara.kreste arkadaslarina hediye etmek icin parmak kuklalar yapmayi düsündüm.tahanin gördügünde verdigi ilk tepki"anne böye sac oymaz.sadece lara benzemis.bu insanlari tekrar ör"



Epey bi agladi simarik kuzu.bunlar arkadaslarima benzememis.böle sac oymaz bi daha yap diye.



kendi bebegini ve larayi kenara ayirt etti.anne laranin böle saclari var.anne isimlerimizi yaz yoksa ögretmen bilemez hangisi ben hangisi lara diyerek.söyledigini yaptim kuzunun.ikisinin üzerine isimlerini yazdim.



Kuklalar tamamlaninca sira evde eylenmelik biseler yapmaya geldi.dogum günü öncesi gece ani cercevesi yaptik tahamla birlikte.duvarimizdan stickerlarimizi ödünc aldik :) ertesi günü bekleyemedik cikti almak icin ve elimizde yazdik.



Dogum günü sabahi sevinsin minigim diye kahvaltida minik bir kekin üzerine mum koyup masaya getirdim.önce yildiz sacandan korktu.sonra neden arkadaslarim gelmeden basladi dogum günüm dedi.sonra neden kücük pasta yaptigimi sordu.



Kahvalti sonrasi tahanin istegi üzerine tac yaptik keceden.bir diger secenekte tisört yapmakti.



Taha tac yapmayi secti.kestigim kecelere minik elleriyle yapistirici sürdü.



Pastamizi hazir aldik.taham biraz miziladi.neden simsekli degildi.halasi söz vermisti felan filan.tatli dille anlatmayi basaramadim.simsekli pastayi kreste arkadaslariyla yiyecekti.lakin tahaya laf anlatabilmek ne mümkün.



Evde kuzenleriyle kutladigimiz dogumgününde hediye olarak fosforlu cubuklar aldik.almanyada yasayanlar bilirler kiki.kikten 1€ dan 10 cente düsmüstü cok önceden bende almistim birsürü birsürü.büyük halkalar yapabilecegin gibi minik minikte bilerstirebiliyodun bu fosforlu cubuklari.e hal böyle olumca epey eylendik cocuklarla.



Isigi bi acip bo kapatarak epey eylendik.buda karanlikta parlayan fosforlu cubuklarin bilezik versiyonu.



Ve kres icin halasinin yaptigi pastasiyla, tahanin hayran hayran pastasini izlemesi.



Son olarakta krese götürdügümüz arkadaslarinin hediyesi 



senin gibi bir melegi bana verdigi icin rabbime ne kadar sükretsem az.iyi varsin oglusum.iyiki dogmussun ve iyiki benim oglum olmussun.

16 Ocak 2014 Perşembe

Hediye fikirleri-hastane odasina bebek hediyesi

Hastaneye giderken hediye olarak ne götürebilirim düsüncesine bir alternatif.



Anneye süt yapmasi icin emzirme cayi,kek ve cayini icerken kullanacagi "en iyi anne" yazili kupa.
Bebek icin rahatlatici rezene cayi, cayibi icebilecegi biberon ve icerken takacagi mana önlügü.






Bunlari bir sepete (veya herhangi bit kutuyu süslü kagitlarla kaplayipta kullanabilirsiniz ) yerlestirip üzerinide jelatin folya ile kaplayabilirsiniz.

Kagit cay altliklarina anneye gecmis olsun bebege hosgeldin notu yazip varsa kücük süslü mandalla yoksa arkasina izola bant yapistirip hediyenin üzerine ilistirebilirsiniz.


7 Ocak 2014 Salı

fistik

taha: anne bugün ben okulda viddik(fistik) yedim.
ben: hmm.afiyet olsun
taha: ama bidmillah demeden yedim
ben: ama nede öyle yedin annecim hani biseler yeyip icmeden önce bismillah diyoduk.
taha: ama aakaadadyayim(arkadaslarim) dibi(gibi)yemek iddedim..onlar bismillah demiyo.
ben: iclerinden sessiz diyolardir sende icinden sessiz söle bi daha tamam mi?
taha: ama annee bende onnay dibi(onlar gibi) yemek iddiyom(istiyom)


1 Ocak 2014 Çarşamba

yilin son sofralari

yilin son günü kahvaltisini fanatik baba ve ogluna hitaben gs temali hazirladim.


ve aksam..
kalabaliklar elbette güzel.büyük bir aile olmak paha bicilemez bir servette olsa yilin son gününü cekirdek ailemle gecirmek iyi geldi.insanin arada siradada olsa yalniz kalmaya ihtiyaci olmuyo degil hani.


 
runner tahanin secimi.oglumunda artik sofra kurarken kendi zevki kendi secinleri olmasi güzel.bazen pembeli istiyo bazen korsanli pecete kullanalim diyo bazende anne neden korsan koydun ben kalp istiyodum diyo.can oglum.caanim oglum