taha's mama blog

taha's mama blog
anne-cocuk,aile,bebek,amigurumi,örgü,süslü sofralar,hediye fikirleri,hasret,yasam..her telden blog...taha's mama blog...

28 Eylül 2013 Cumartesi

bir izin üc dogum günü

ilk dogum gününü eniste beye hazirladik.gs temali olmaliydi.seker hamuru almak icin gittigimde beyaz hamurun ellerinde olmamasi hasebiyle cimen görüntüsü versin dedim ve yesil seker hamuru aldim.
 


tüm pastayi cimen görüntüsüyle kaplamak hayli zaman istedigi icin sadece dört köseye toplarin cevresine cimen yapmayi tercih ettik.






ikinci dogum günü kuzenimin oglusunundu.onun hazirlik asamasinda yoktum.hazira konmak güzel oluyomus;)


ikramliklarin fotografini cekmemisim.demekki post yaparim gözüyle bakmamisim;)

ve en özeli en güzeli;)

sudemin ki..

sudenin dogum günü gecmis ve hatta pastasida yenmisti.ama ben gelincede yapariz diye söz vermistik.arkadaslariyla ben varken kutlayacakti.önce konsept belirledik ve alisverise basladik.peceteler, tabaklar, seker hamuru, balon..



siyah seker hamuru bulamadigimiz icin kahve rengi kullandim.pembem yetseydi puanlar yapicaktim üzerine.yinede bir amatöre göre fena sayilmaz bence;)




27 Eylül 2013 Cuma

yusufumun sünnet mevlidi



annesinin kursu tatil oldugunda sünnet oldu minigim.teyzesi sünnet resimleri ve videolarla yetindi.mevlüdü yapmak icin teyzesini bekledi.



ilk olarak sünnet cocugunun arkadaslarina dagitmak icin hediye posetleri hazirladik.sakiz, sekerleme, balon,oyuncak...
miniklerin hediyelikleri hazirlaninca sira büyüklere geldi.




minik sabunlar alindi farkli farkli figürlerde ve organize tülden keseler alinip icerisine bu sabunlar yerlestirildi büyük bir özen ve zevkle.odayi miss gibi sabun kokusu kapladi.

sünnet sekeri sünnet kiyafeti alindigi gün siparis edilmisti ve mevlütten bi gün önce alinip tepsiye dizildi.
mevlüt olurda lokum- bisküvi olmaz olur mu hic?
lokumlar dizildi.sekerler sekerlikte yerini aldi.

ikramliklarda evde hazirlandi.teyzesi bendeniz acma kete yapti.ben gitmeden sarmalar sarilmis, kurabiyeler yapilip dondurucuda yerini almisti zaten.bir gün öncesinden su böregide yapildi.anne-teyze-anneanne-hacanne(anneanneanne:) ) el birligiyle dört tepsi su böreginide halletti.

mevlüt sabahi yaspasta yapmayi planlarken ben, o gün mahalledeki elektirik kesintisiyle aranan elektrik arizadan aksam bese kadar elektrik gelmeyecegini ögrenmemle hevesim kursagimda kaldi.


ikramliklar önce mutfakta yerini 


mevsim salatayla su böregi benim favorimdi;))


kuzenler hazirlandi.bir kac poz foto cekildi misafirler gelmeden ve ogluslar dagilmadan;)


annemiz pelerini giydirip sapkayida taktimi sünnet cocugu hazir.

kisa bir sohbet, ardinda kur'an, dua.
ve acikan karnimizi doyurabiliriz...

ani defterimiz de vardi ama fotograflamayi unutmusum.

hafta sonu sünnet cocugu teyzelerinin aileleriyle sünnet piknigine gitti.mangallar yakildi.

yusuf annesine demis ki" neden benim oyunlu dügünüm olmadi" .bunu duyan ben kursagimda kalan yapamadigim pastayi yapmaya firsat bulmus oldum.mevlüt ve piknikten sonra(10-15 gün sonra) sürpriz kina gecesi düzenledim.

ben pastami yaptim diger teyzeleri kina ve cerezi hazirladi.


klasik sünnet pastalarindan farkli olsun dedim.ortaya böyle bir sey cikti.arapca masallah ismini yazdim.yusuf  yazarken zorlanmadim ama saninin sesi sin miydi sad miydi derken haticeyle sad olduguna karar verdik.belkide sindi:))
kahverengiden yol yaptim ama yola cizgiler cizmeye beyaz hamur kalmamisti.


kina yaktirmadi kuzucuk.onun yerine dedesi acti elini;) enistemiz nami diger dj.mahkum güzel müzikler caldi beyler oynadi bizler seplik caldik:))

yusufun günlü olsun dedik.olmus mudur sizce? I_ııı.zamane cocugu iste.olmamis.neymis iki tane damatli dügün olmazmis.birde gelin lazimmis.mesela komsu kizi gelin olabilirmis dügünde.

:))  :))  :))