taha's mama blog

taha's mama blog
anne-cocuk,aile,bebek,amigurumi,örgü,süslü sofralar,hediye fikirleri,hasret,yasam..her telden blog...taha's mama blog...

4 Ağustos 2013 Pazar

cocuklara bayram hediyesi fikirleri

bayrama üc kala biraz sitresli biraz heyecanliyim.bu bayrami alti yil aradan sonra türkiyede gecirecegim insallah.bu sebeple bu bayram cocuklar icin henuz bir hazirlik yapmis degilim.eski fotograflarla sizlerle cocuklar icin bayram hediyesi filirlerini paylasmak istiyorum.

öncelikle her ne kadar nesil farki olsada, bu hediyeleri hazirlarken hep kendi cocuklugumu düsünür, öyle karar veririm.
simdilerde pek kalmasada bizim cocuklugumuzda mahallede kapi kapi gezip seker toplanirdi.( bu duyguyu oglum insallah bu sene ilk defa yasayacak)balon veren evlereyse iki defa giderdik.hem kendimden animsadigim, hem oglumun en cok sevindigi hediye oldugu icin bayram hediyelerinde balona mutlaka yer vermisimdir.

ilk olarak bayram öncesi,geceden oglumun odasini balonlarla süslerim.uyaninca gözlerindeki sevincin kelimelerle tarifi yok.



minik hediyelere gelince.balon,sakiz, sekerleme,harclik,evde birikmis olan sürpriz yumurtadan cikan minnak oyuncaklar... 






paketleme seklini her bayram farkli yapmaya calisiyorum.tek düzeligi sevmedigimden belki.yenilik hosuma gittiginden.




burada külah seklinde kartonlar satiliyo.cocuklar birinci sinifa basladigi ilk gün bunlarin icine sekerleme konulup okula gidiliyor.külah seklindeki kartonun üst kisminda süslü kagit var.ben okul icin olan bu külahlari kullnmistim bir bayram.bir blogta görmüstüm aslind bu fikri.ama su an aklimda degil.fikir sahibi eger postumu görürse yorum yazabilir.




bir bayramda böyle plastik bardaklarin icerisine koyup, seffaf defter yüzleri olur ya hani iste onunla bu sekilde paketlemistim.


bu sekilde hazir seffaf posetlerlede güzel bir sunum olusturulabilir hediye verirken.bu foto bir kurban bayrami hediyesiydi mesela.


veya bu sekilde ayni seffaf posetlerin üzerine kagit caytabagi altliklariyla ve üzerine iyi bayramlar dilegi yazilarak sunulabilir.

hepinize mutlu, huzurlu nice bayramlar diliyorum.
cocuklarimiza büyüyünce hatirlayacaklari güzel anilarla dolu bayramlar yasatabilmek adina bütün bu cabalar.
zulüm altindaki cocuklarimiza duayida unutmayalim insallah..