taha's mama blog

taha's mama blog
anne-cocuk,aile,bebek,amigurumi,örgü,süslü sofralar,hediye fikirleri,hasret,yasam..her telden blog...taha's mama blog...

4 Nisan 2013 Perşembe

uc yas erkegiyle zaman nasil gecer veya uc yas cocuk oyunlari

uc yasinda erkek cocugunuz varsa neler oynayabilir nasil zaman gecirebilirsiniz? 


uc yas erkek cocugunuz varsa topu sevmek zorundasiniz.oyle iki yasindaki gibi tek kale mac yapmaktan bahsetmiyorum.artik"anne hadi topu al ayagimdan" diyecektir ve sizinle mac yapmak icin elinden gelen butun sebekligi yapacaktir.daha olmadi zorla oynatacaktir.
 


aldiginiz tamirci setleri hicte ilgisini cekmeyecektir.cekmecede gercekleri duruken neden plastik oyuncakla oynasin ki cocuk.evdeki tamir isleri artik ondan soruluyodur artik. tabi kayip tornavidalarda:)


uc yas erkek cocugunuz varsa yastik savasi en sevilen oyunlar arasinda olabilir.siddete karsi olsanizda; onun yastik savasi yaparken kikirdamasi sizinde cocuk ruhunuzu ortaya cikaracaktir.

en masum oyun sekli beraber boyama yapmaktir.fakat bunuda beraber yapmak zorundasinizdir.yalniz boya yapmak henuz eylenceli gelmemektedir uc yasindaki minige.

uc yasinda erkek cocugunuz varsa elisi ipleriniz alinip cizgi cekmek icin kullanilmis ve itmeli surmeli butun oyuncaklar bu cizgiye dizilip " anne diyid(yaris) yapak mi? buyasi diyid pisti" deyip bir iki uc basla diye devam edilmektedir.bu enerji sabahin erken saatlerinde olup siz hala uyku modundasinizdir muhtemelen.



iki yasinda sizden yapmanizi bekledigi tahta bloglardan kuleyi artik kendisi yapabilmekte, yaptigiylada ben yaptim diye gurur duymaktadir uc yas cocugu.
kule yapmak eylenceli olmaktan cikincada tahta bloglari koltugun altina saklamakta ve odaya her girene kuye(kule) nerde diye sormakta.


uc yas erkek cocugunuz varsa; disarda buldugunuz donmus kar parcasiyla top oynayacaksiniz demektir.ve ucuzluktan
aldiginiz kar spreyiyle,disardan buldugunuz agac dalini boyayip, bunuda evinizim en nadide kosesi olan oglusunuzun odasina dekor yapacaksiniz demektir.


kitap okumak, araba ve trenle oynamak,doktorculuk oynamak,masal anlatmak,yap boz yapmakta cok eylencelidir.masal anlatmaniz istendiginde sakin ola " ben masal bilmem" demeyesiniz.size nasil baslamaniz gerektigini o ogretir." bir varmis bir yokmus dicen" diyerek.

:)


uc yas erkek cocugunuz varsa mutfakta zaman gecirmekte eylenceli.onun erkek olmasi onluk takip sizinle kek yapmasina, mikserin ucunu yalamasina engel degil:)



bir sabah sizden once uyanip " anne aciktin mi? duy gahvalti hazirlicam" deyip siz uzerinizi giyene kadar mutfaga kosan, sandalye cekip uzerine cikan, uc tane bardak alip iclerine seker atan( ben sekersiz iciyorum dediysemde dinletemedim.sekerli guzel oluyomus)ekmek sepetindende hir dilim ekmegi bardaklarin yanina koyan ve mutfaga girincede " anne gavaltiyi hazirladim ama cay dapamadim diyen uc yas erkek cocuguna alinabilecek en guzel hediye indirime girmis ekmem kizartma makinasi ve kahve makinasidir.



uc yasinda erkek cocugunuz varsa" oglum o kiz oyuncagi" veya "oglum erkek adam mutfaga girmez" diyen bir babaanne ve dediniz var demektir.