taha's mama blog

taha's mama blog
anne-cocuk,aile,bebek,amigurumi,örgü,süslü sofralar,hediye fikirleri,hasret,yasam..her telden blog...taha's mama blog...

26 Ocak 2013 Cumartesi

teslim edilen siparisler

fotograflar konussa olmaz mi?

















20 Ocak 2013 Pazar

ogluma mektup...vasiyetimdir...



canim oglum;
senin annen oldugum icin cok mutluyum ben.insallah sende ayni duygular icerisindesindir.
melek yavrum;
insallah seni buyutmeye omrum yeter de, huzur icerisinde gocerim ote dunyaya.su an uc yasindasin.bismillah demekten baska bir sey ogretemedim henuz.ne de guzel soylersin " biddiyyah" diye.dogumundan sonra ayni hassasiyeti gosteremesem de, hamileligim donemince hic keyfi kaza namazi birakmadim ben.anne karninda tanistirdim seni secdeyle.isterimki sende namaz kilanlardan olasin.isterim ki; bir gun arkanda saf durayim ve beraber kilalim.omrum yeterse ben sana ogretirim.yetmezse vasiyetimdir bebegim "namazini ogren,ve ogrendiginle amel edin.yani namazlarini kil."
sana birakacak malim mulkum yok.fakat vakia suresini tavsiye edebilirim.lakin vakia suresini duzenli okuyan gecim sikintisi cekmezmis.omrum yeterse ogretirim.ama eger yetmezse sen mutlaka kur'an okumayi ogren.hergun olmasa bile haftada bir gun annecigin icin bir yaprak kur'an oku ve ruhuna gonder.
senin icin ne kadar endiseleniorum bir bilsen.musluman olmayan bir ulkede cocuk yetistirmek ne kadar zor bir bilsen.
seni cok seviyorum yavrum ve her gun dile getiriyorum bunu.bizim zamanimizda sevgiyi dile getirmek ayipti.ben aileme yuzum kizarmadan onlari sevdigimi soyleyememisimdir.sen soyle oglum.utanmadan, sıkılmadan,su an minicik yureginle " anne deni diiyom" dedigin gibi.her an, herkese soyleyebil.
helalinden kazan, helalinden yedir ailene.helal lokma herseyin basidir bebegim.
ve yine vasiyetimdir.eger omrum yetmezse; evlenecegin kizin dis guzelliginin yani sira ic guzelligine de bak.dili,irki ne olursa olsun; ama lutfen musluman olsun bebegim.


seni canindan cok seven annen


19 Ocak 2013 Cumartesi

18 ocak



dogum gunu susleri hazirlandi..


dogum gunu sekeri hazirlandi..


hatira anahtarlikvari bise dikildi keceden..


tisorte temaya uygun angry birds islendi keceyle taha 3 jahre yazisi esliginde..

kuzenler davet edildi..davetiye hazirlandi.. 


dogum gununde arkadaslarina dagitmak icin hediyelikler hazirlandi..

elma sekei denendi ama husranla sonuclandi..
Halaya pasta yaptirildi..

bol bol sukredildi yaradana seni bana verdi diye.. uzun dusuncelere dalindi..duygulanildi..bir kac damla sevinc goz yasi dokuldu..ve 3 yasa girildi.iyiki dogdun melegim!

18 Ocak 2013 Cuma

taham 3 yasinda

canim oglum... yasama sebebim.. iyiki dogdun..dogum gunu resimlerine bakip duruyorum oyle.zaman nasilda cabuk geciyo.

ben senin annen oldugun icin mutluyum.insallah sende benim oglum oldugun icin mutlu hissedersin kendini.


11 Ocak 2013 Cuma

bir biyik hikayesi



sapka patik modellerini gezinirken nette taha yanima damlar.
"anne dapiyosun?"
-model bakiyom
"bende bakiim mi?"
" ahaaa buldum! anne biyik or bana"

anne elindeki siparisleri ormekle mesguldur.minigine patik ormeyi elbette ister lakin; minik kuzu corabi bile 10 dk dan fazla ayaginda durdurmamaktadir.
anne ha unuttu derken taha yeniden sorar " anne biyik bitti mi?" anlasilmistir.kurtulusu yok.ya orulecek ya orulecek.
...
gunlerden bir gun, yani dun.. taha uyumak istemez.anne careyi minigini kandirmakta bulur."sen uyu ben sana biyikli patik orucem" der.ayaginin boyu olculur.taha mezroyu ayagina tutar ve son zamanlardaki favori sayisini soyler.4! tahanin dilinde 4 demek cok demektir.1 den baska her sayi 4 tur.
annenin ogluna orecegi ilk patiktir bu arada bu biyikli patik.onceleri patik ormeyi bilmeyen anne, patik ormeyo ogrendikten sonra oglusunun corap giymediinden dolayi hic heveslenmemistir bile.oglusuda annesinin baskalari a orduklerini kiskanmasindan ileri gelmektedir bu istegi.
ayak olcusu alinmistir.15cm!3 yil once 8 cm olan ayaklar artik 15 cm dir.anne kuzusuna"ne kadar da buyumus ayaklarin.ne zaman buyudum sen bu kadar" demesiyle oglunun boburlenek ben buyukum.kocamanim diye sevinc cigliklari atmasi, sonrasinda uyumak icin odasina kosturmasi ne kadarda sirin bir tablodur.
anne oglunun uyumasini firsat bilerek bir cay demler kendine.bir iki satir okur.biraz nette takilir ve uykya dalar.
gece yarisi saat 3 sulari.oglusun annesinin yaninda uyuma vaktinin geldigi zamanlardir.anne bazen hisseder geldigini oglusunun, bazen sabah uyandiginda fark eder.ama bi sefer oglus heyecanla uyandirir anneyi."annee! bitti mi!"hay allah ne bitti mi? kucuk bir saskinlik.nenoliyo nerdeyin ben ne basladi be bitti?? ogla devam eder."biyik bitti mi!" anne uykudan gozleri acamazki minciklasin minigini.yok der uykulu uykulu.sorular devam eder."deden(neden) yapmadin?" "parmagim agridida sabah yapcam tamam mi?" "namam"(tamam)
ve oglus ogle uykusunda.uyanmadan ikinci eside orulsun.
kalin saglicakla..


3 Ocak 2013 Perşembe

yeni cici siparis lila-beyaz elbise



bir aylik bir bebek icin oruldu ama sanirim hemen giymek nasip olmayacak.saglikla giysin,mutlulukla giysin..gec olsun guc olmasin;)