taha's mama blog

taha's mama blog
anne-cocuk,aile,bebek,amigurumi,örgü,süslü sofralar,hediye fikirleri,hasret,yasam..her telden blog...taha's mama blog...

25 Ekim 2012 Perşembe

bayraminiz bayram ola, bayraminiz mubarek ola..


bayram persembeydi cumaydi derken persembe bayram sofrasini kurdum.ama bayram namazi cuma kilinicak yasadigim sehirde.
bayrami karistirdilar.allak bullak ettiler diye cok kiziyorum.
bize gore bayramin ikinci gunu olan cuma gunu yani yarin bayram namazi var.kismetse oglusumun ikinci bayram namazi olucak.yarin babanla camiye gitcen diyerek heyecanla hazirladik kiyafetlerini.benim sundugum seceneklerden kendisi secti.




instagramdan takip edenler bilir
bayram icin cocuklara bayram kuzulari yaptim.yine instagramda bir anasinifi ogretmen arkadastan gorup,ayni fikri uygulayarak.sonra o kuzucuklara minik posetler baglayip icerisine klasik seker, balon,harclik uclusuyle.

sonra tahacik ayni kuzucuklardan babasina ve halalarinada yapmisti.babasina vermek icin babasini beklerken cok heyecanliydi kuzum.nihayetinde kendisi yapistirmisti kuzunun kafasini ve ayaklarini.arkasina sakladi once.sonra cikarip surpriz dedi tabi yuvarlayarak.tam hatirlamiyorum nasil telaffuz etti surpriz kelimesini.ama gozlerindeki isiltiyi cok iyi hatirliyorum.el emegi kuzusunu elinden birakmasina izin vermedi babasinin.koltuga biraktigi kuzuyu tekrar tutusturuverdi eline biraz kizgin bi sesle.tuuut! :))

babasiyla bayram hediyesini secmeye kendisi gitti.kumandali araba almis.ama araba deyince kiziyo.dimdeeek diyerek.simsekmis o.ismi varmis:))

ve bayram surprizi balonlari vardi tahanin uyaninca 15 dk oynadigimiz.buyuk balon bulamamistim bu bayram.minnacik balonlari sisirmekte epey guc oldu benim icin.


tahanin bu gunlerde telefon hobisi basladi.uzun uzun konusuyo.bugunde teyzeleriyle konustu.ii bayyamlay dedi.oyuncaklarini gosterdi telefonda.ev telefonuyla gorulmedigini bir turlu anlatamadim bu cocuga:))
bi simsekle oynadi tum gun bi halasinin aldigi ayni karti bulmaca oyunuyla.ama biz aynisini bulmak yerine taso gibi oynadik.

gurbette bayram, bayram gibi olmuyo.ama yinede oglum bir suru guzel ve heyecan dolu hatiralar biriktirsin istiyorum bayrama dair.kah balonlarla kah hediyelerle kah babasiyla bayram namazina gitmelerle.
ne kadar basariyorum bunu 10-15 sene sonra gorebilicem.benim cocuklugumun bayramlari diye baslayan cumleler kurdugunda tahamin.

herkese mutlu bayramlar..

19 Ekim 2012 Cuma

nostalji



biraz noatalji olsun birazda elimdeki artik ipler degerlensin dedim ve basladim ormeye.annemin masa ortusu vardi bu modelden.uzerine nakis makinasini koydugu masada serili dururdu.cocukken dalga gecerdim usumesin diyemi kalin iple ordunuz diye:) sonra anneanneminde vardi ayni masa ortusunden ve muhtemelen diger teyzeleriminde vardir.anneannemin terasinda duran masada ortuluydu.orerken cocukluguma gittim.belkide bu yuzden bu kadar severek ordum bu battaniyeyi.battaniye diyorum cunku masa ortusu yapmicam ben:) babannemiz paspas orde suralara atak diye dalga gecsede severek ve buyuk bir hevesle ordum cocuklugumun modelini.tahamda her ip degistirmemde anne bittimi diyerek kostu yanima.
aslinda daha buyuk bise dusunuyodum fakat gucum bu kadarina yetti.belki ilerde uzerime eklerim zaman uaman bir kac sira fakat simdilik 87 cm.
gule gule kullanayim:)

14 Ekim 2012 Pazar

kisa kisa taha

ben banyo yapalim mi?
taha: yayin bapak tamam mi?
ben: tamam :))

baba: adin ne?
taha : oyyam(orhan)

evde top oynayan taha cicek saksisini dusurur.savunmasi:" ben dapmadim ki ayak dapti!"

taha:anne deel top oynayak
anne:yok yalniz oyna ben cay icicem.
taha: top oynayaaaak
topun uzerindeki resimlerle anneyi kandirmaya calisir.baak ayicik vaaar kaplan vaaar.
anne kanar:))

9 Ekim 2012 Salı

kurbanlik kuzular

turkiye yolcusu kalmasin! kurban bayramina az kaldi! kuzucuklarim kuzucuklara postalansin..

8 Ekim 2012 Pazartesi

cocukluk sirri notlari-1



cok yavas okuugum kitaplardan bir tanesi "cocukluk sirri". dilinin agir olmasindan,yada zamanimin olmamasindan degil bu yavaslik.aslina bakarsan bir solukta okunacak kitaplardan biri.dort hafta oldu hala bitiremedim.bitiremedim cunku sadece okumak icin okumak istemiyorum.istiyorumki annelik miladim olsun.istiyorum ki cocuk yetistirirken yaptigim yanlislar son bulsun.
dunyanin en zor isiymis ebeveyn olmak.
ne cok yanlisim ve ne cok eksigim varmis meger.ve kendini degistirmek ne kadar da zormus!

cocukluk sirri...
cocugun benligini zarara ugtarmadan,kisilik karakterini bozmadan,onlara nasil rehberlik edecegimizi anlatiyo pedagog adem gunes bu kitabinda.okudukca kendi cocukluguma gidiyorum..okudukca esimin cocukluguna gidiyorum.okudukca esime yonelttigim "neden" sorusuna cevap buluyor ve ona "neden boylesin" demiyorum.diyemiyorum.

cocukluk sirri...yaratan her cocugu farkli kisilikte yaratmis.mevlanadan fatih olmasini bekleyemezsiniz.zoraki kisilik olusturmak cocugun kisiliksizlesmesinden baska bise degildir diyo pedagog.

cocukluk sirri...anadolu pedagojisi...
anadolu pedagojisinin can damari cocugun yavas ve sekinet icinde hareket etmesi.evin icinde bir yavaslama bir sakinlik ortami.sesten ve gurultuden arinmis bir ev ortami; cocugun yavas ve hissederk hareket edebilmesi icin gerekli olan sey diyo.


...


biz nemi yapiyoruz bu kitabi okuduktan sonra tahayla.soyleki ben daha sakin bir anne olmaya calisiyorum ve bu hal oglusumada yansiyo. sabahlari tv acmiyoruz artik.beraber oyunlar oynuyoruz.benim icin yorucu ama taha icin anneye doyarak gecen saatler.
bir diger yenilik artik o bana degil ben ona ayak uyduruyorum.yedirirken yavasiz, giydirirken yavasiz.yuruyuse ciktigimizda mesela onu bebek arabasina koyupta hizli adimlarla degil, bebek arabasini o suruyo minik adimlarla, yorulunca biniyo arabaya.onceleri ben ona " hadi cabuk" dermisim simdilerde o bana diyo oyun oynarken;)) de oyle farkediyorum cocugumun ritmini hizlandirarak bozdugumu.

evet,bu kitap sayesinde yavaslamayi ogrendik.ve sakinlemeyi.

6 Ekim 2012 Cumartesi

zigzag bebek battaniyesi

el orgusu battaniyeler oldum olasi ilgimi cekmistir.zigzag modelide uzun zamandir ilgimi cekmekteydi ama bir turlu cesaret edipte basina gecememistim.taki ig arkadasim ecenin blogunda gorupte ondan cesaret alana dek.
cok severek ve buyuk bi hevesle ordum bu battaniyeyi.
modeli ben anlayana dek bana mesajla tarif eden arkadasima cook tesekkur ediyorum.ecenin zigzag battaniyesinede bakmak isterseniz buyrun:
http://sadekahveblog.blogspot.de/2012/04/zigzag-zikzak-ripple-ad-herneyse.html?m=1

sadece battaniyeyle bitmiyor bu set.daha oncede yayinladigim takim kus cingiragim, bebek suveteim ve polar battaniyeyle cik cici bi set oldu bence.ne dersiniz?

1 Ekim 2012 Pazartesi

cingirak kus




bir bilye yuvarladim sana dogru



bir bilye yuvarladim sana dogru icinde biraz sevgi biraz heyecan var..
bir bilye yuvarladim sana dogru icinde biraz sucluluk duygusu var..
bir bilye yuvarladim sana dogru icinde biraz annelik var oglusum...

vakit eylul! vakit sobahar! vakit evde sikilmaca ve daralmaca, vakit oglusa yetememece, vakit aglayip anneyi bunaltmaca!

son zamanlarda mevsimin degismesininde etkisiyle belki, belkide annenin bilemedigi sana yetemedigi icin uyumak istemiyosun oglusum.odana cikarmak bir dert,yattiktan sonra uykuya dalmani beklemek baska bi dert.son zamanlarda uyku saatin gelince hep sana "odanda surprizim var" diyerek yatmaya ikna ediyorum ve elime ne gecerse surpriz diye kandiriyorum seni.mesela gecenlerde babanin okudugu bi teknoloji dergisini sana surpriz diye yutturdumda sende icerisindeki ipadlere falan bakip bundan alalim diyerek uykuya daldin.
bu ogle uykusundaysa artik surprizin ne oldugunu soylemeden inanmadigin icin sana bilye aldim dedim.sen heyecanla odana kostun ben etrafi kolacan ettim ama bilyeye benzer hic bise bulamadim.ve yine kivirdim."bilye aldim demedim bilye orucem sana hadi renk sec ne renk yapalim". sen turuncu ipi sectin kimmizi diyerek.ve sabirsizlikla bekledin iki tane bilye ormemi elinde icine dolduracagin elyafla.sonrasinda minicik ellerinle bilye atma calismalari yaptin sude teyzenden gordugun kadariyla.ve sen uyu ben sana yine oreyim deyincede siyak(K ya dikkat:)) bilye siparis verdin.avucunda iki bilyenle daliverdin uykuya.
bakalim uyandiginda ne tepki vericeksin bilyelerine..

dip not: sonradan okuyunca farketz.vakit eylu degil:) bugun ekim1 olmus.ahahah:)))