taha's mama blog

taha's mama blog
anne-cocuk,aile,bebek,amigurumi,örgü,süslü sofralar,hediye fikirleri,hasret,yasam..her telden blog...taha's mama blog...

29 Ekim 2011 Cumartesi

...

hepimiz aslinda misafir degilmiyiz bu dunyada.oyleyse nedendir bu sahiplenis..nedendir hor gormek..nedendir guc bendecilik..
oysa verende  alanda o degil midir?
"kün fe yekun" degil midir? ol derse olur..oyleyse nedir bu sahiplenis?

27 Ekim 2011 Perşembe

YiRMiSeKiZ

Yirmiyedi ekim..ve yirmisekiz..evet tam yirmisekiz oldum bugun.ve bugun gune oglusumun tokatiyla basladim.erken basladi kerata:))once uyandirmak icin sarildi annecihine.bakti acmiyor annecik gozlerini geciriverdi bi tane.
Canim oglusum.sen hayatimdayken kendimi daha mutlu ve daha sansli hissediyorum..
Iyiki dogmusum ve iyiki senin annen olmusum..

12 Ekim 2011 Çarşamba

Yuregimdeki cumleler



O kadar cok cumle varki yuregimde kurulmayi bekleyen.kurulupta soze dokulmeyi,bir kagit akligina dusmeyi veya bi blogun yeni kayit tusuna tiklanip bir post olarak can bulmayi bekleyen.yuzlerce binlerce cumle.
Nedendir peki bu ice atis.yazamayis.cumlelerin buyuklugunden mi cekinir bu eller..
Peki ya gozyaslarim..onlar neden korkmaz..neden utanip cekinmeden akiverir..onlarda kalsa olmazmi yuregimde..

4 Ekim 2011 Salı

sonbahar

Dört yildir sanki bu sehirde yasamamisim.sanki ilk defa gelmis bu sehre son bahar.
Dün sabah icim daralarak basladim güne.Sebepsizmiydi bu daralma,yoksa sebebi vardida ben mi bilmiyordum yada bilipte bilmezden mi geliyorum.karmasik duygular icerisinde bocalanirken oglusumla yürümeye karar verdik.ayaklarimiz bizi önce sevdicegimin yanina sonrada parka götürdü.sonbahari izledik beraber.sonbahari icimizde hissettik.

Sonbaharin kasveti cöktü sanki icimize.daha bi buruklastik.daha bi durgunlastik.Önce agaclar gibi hissettim kendimi.sebebi bilinmez bir solgunluk bi yorgunluk.Onlar her esen rüzgarda bir kac yapragini döktükce benimde icimden biseler kopup gidiyordu sanki.Guya parka sitres atmaya keyiflenmeye gelmistik.Derken adim makinami elime basladim reim cekmeye.

gazellerin üzerine düsen günesi farkettim önce..

gazellerin arasinda kosusan oglusumu sonra...



Hayatta hüzün elbette vardi.Ama hayat sirf hüzünden ibaret degildi.Hüznün yaninda hep sevinilecek sükredilecek bir seyler vardi.Ve sonbahar bu sehirde baska güzeldi...

derken kumlara daldik oglusumla.kumda oynadik kum savasi yaptik.cocuklugumu animsadim.ne severdim toprakta oynamayi..





Ana ogul kuma bulandiktan sonra hüznümüzüde alip, yanina güzel dugular ekleyerek evin yolunu tuttuk.

1 Ekim 2011 Cumartesi

caillou cilginligi

Bir hayranliktir gidiyo bizim evde.onunla yatar onunla kalkar olduk.Basliktanda anlayacaginiz gibi kayyudan bahsediyorum.oglumun deyimiyle aaaayyu.
uyaninca ilk onu görüyo minigim.babasi bu cocugu sen kayyu manyagi yaptin desede ben sadece oglum sevdigi icin etrafini onun sevdigi seylerle donattim.
iste halamizin aldigi duvar stickerlarimiz




Basucu oyuncagimiz



bazen onunla gezmeye cikiyoruz bazen mama yediriyoruz.babamiz kiziyo tabi oglani kiz oyunlariyla oynatiyosun diye.ama olsun en azindan baba oluncu bebegine mama yedirir belki:))



Birde hikaye kitabimiz var teyzesinin aldigi.onada bakip aayyu diyoruz.sonra kayyunun kedisine havhav diyoruz.


Hersey bir yana seviyorum ben bu cizgi filmi.sadece kücükleri degil büyükleride egitiyo bence:))kayyu bizim aileden biri oldu.
gecenlerde halamiz tasinacak ev numkarasi 17ymis.bende dedimki aaa kayyuda 17 numarada oturuyo.o ilk etapta anlamadi tanidik birinden bahsediyorum sandi sonra epey güldük.ne olmus yani o bizim aileden:)))
sonra babamiz gecen gün bu kayyuda diye baslayan bi elestiri yagmuruna tutmustu ben hemen savunmaya gectim.adamcagiz sok oldu tabi.saskin bakiyo.ne bakiyon öyle o benim ikinci evladim :))
iste bizim evde kayyu hayranligi...ana ogul devam ettiriyoruz bakalim...bir seneye kalmaz yerini cars alir simdilik kayyunun tadini cikaralim:))
Aaa unutmadan bir fotograf daha var sizlerle paylasmak istedigim.oglusumun dogumgunune gelen misafirlerimize dagitilmak uzere örülmüs minik kayyularimiz