taha's mama blog

taha's mama blog
anne-cocuk,aile,bebek,amigurumi,örgü,süslü sofralar,hediye fikirleri,hasret,yasam..her telden blog...taha's mama blog...

23 Eylül 2011 Cuma

guzel bir gunun ardindan

guzel bi gun olacak diyerek basladim gune.guzeldide...dolu dolu yasanmis bi gundu.evet belki cok cok ozel bise yoktu.rutindi yasanalar.siradandi.ama guzeldi iste.evimi temizlemek, utumu yapmak,oglusumla bogusmak,spor yapamadim deyip hayiflanmak...diyete ragmen kucuk kacamaklar yapmak mutfakta...biraz hayale dalmak,kafamda planlar yapmak...aksami sinema gunu ilan edip sevdicegimle film izlemek...hani bunun oncesinde oglusumu uyuturken sekerleme yapmak... Kisa uykular nede tatli gelir insana.
Yine bise cikti.yine keyfim kacti.yine icimi kapladi bi huzun.incindim.belki incindigim icinde cabuk kiriliveriyorumya hani,rahatsiz oldu birileri bu kirilgan halimden.onlarda kirildim diye incindi.
Oyle boyle gecti bir gun daha
Sabah ola hayrola

7 Eylül 2011 Çarşamba

susmak!..


Susmak ne cok seyi anlatiyomus aslinda...konusmayi basaramiyosaniz bir insanla susmayi denemeliymisiniz..konusarak paylasilamayanlar susarak paylasiliyomus..susmak cok sey demekmis..
susmak
sevgiyi anlatirmis
nefreti anlatirmis
hasreti anlatirmis
suclusun demekmis
sucumu kabul ediyorum demekmis

ve daha niceleri
ve simdi avazim ciktigi kadar SUSUYORUM!..

2 Eylül 2011 Cuma

hayat


hani hayatta herseyin ters gittigini düsünürsün.sonra herseye inat, inatla tutunursun hayata.yeni hedefler koyarsin kendine.aslinda kücük ve önemsiz ama yaptim diye sevinmek icin birebirdir bu hedefler.
yasamin verdigi onca yorgunluga ragmen yinede zinde hissedersin kendini.yada öyle zannedersin yada zannetmessin bilirsin aslinda batarya zayif sinyalleri verirsinde duymazdan gelirsin.kandirirsin.önce kendini sonra kendinden bildiklerini.
yeni bi kitaba baslarsin sanki hayata yeniden baslar gibi heyecanla.yeni bir örgü baslarsin her ilmekte ne kadarda güzel benim üretimim bu diye sevinerek ve hayranlikla ördügün seyi izleyerek.
namazlara biraz daha özen gösterirsin.uyuya kalmamaya calisrsin yatsiyi kilmadan.nafileleri hatirlarsin.hacet namazini mesela.
yeni bi tarif denersin mutfakta.ama ayni zamanda diyetede baslarsin.
spora baslarsin.plates askin depresir birden.
insirah suresini okursun icin her daraldiginda.bilirsin cünkü anlamini ve güvenirsin yaradana.demiyomu bu surede "her zorluktan sonra bir kolaylik vardir.elbette her zorluktan sonra bir kolaylik vardir." nasilda biliyo.bizi bizden iyi biliyo yaradan.anlayalik diye iki kere tekrarliyo.dara düsünce hemen pes edecegimizi biliyoda bastira bastira sölüyo arka arkaya.her zorluktan sonra bi kolaylik var!
yaabanci ellerdeysen bilirsin dilini gelistirmen gerektigini.alirsin eline bi gramer yada sözlük.iki kelime ögrenir.cocuklar gibi sevinirsin sonrada.
anneysen eger bilirsin daha güclü olmalisin.cocugunla daha cok zaman gecirirsin.bazen cok olmasada daha verimli.kendini suclu hissedersin sitresini ona yansittigini düsünüp-vicdan azabini hafifletmek adina ya ona bi hediye alir ya bi cikolata verir yada öpücüklere bogarsin.yerini alir mi acep ona yansitilan sitresin bu ufak seyler.kendi cocukluguna gidersin aliyomuydu yerini yoksa derin izler mi birakiyodu cocuk kalbinde...karisik.kimini unuttursada annenin bi öpücügü hatta sefkat dolu bakisi.kimini unutturamiyodu.
suclarsin kendini.anneligini sorgularsin.yeni kararlar alir, sözler verirsin kendine.
hayat iste.yeni baslangiclarla devam eder.yeni umutlarla.leptopunu alip oglunu yatirmaya gitmek suc olsada;hayat yeni baslangiclarla yeni umutlarla bütün olumsuzluklara ragmen devam eder